Repertoár

Kisherceg

“… A csöppnyi játéktéren tehát elkezdődik, majd pergőre vált az előadás, Antoine de Saint-Exupéry klasszikussá vált regényének Kisherceg című színpadi adaptációja. Izgalmas, ahogy a két neves művész – Szloboda Tibor színész-rendező és Molnár Róbert színész-bábművész elénk varázsolják a sivatagban rekedt pilótának, és a világűr kíváncsi utasának, a kis hercegnek különleges találkozását, majd kettejük átlényegülésével megelevenednek sorra távoli bolygók fura teremtményei, egy öntörvényű rózsa, a kietlen homoktenger lakói, s a kis herceg bábfigurája… Nekünk, a vele szemközt ülő publikumnak tőle, a kis hercegtől kell újra tanulnunk a gyermeki tisztánlátás mikéntjét, melynek ismeretében feltárul előttünk a világ egy másik vetülete, azaz a lényeg, mely a hétköznapi szemlélő előtt rejtve marad…” (Csík Mónika)

Egy klasszikus történet bábszínházi adaptációja Kishercegek, Pilóták és Rózsák részére. Ajánlott korhatár: alsó tagozattól. Játékidő: 50 -55 perc.   

Antoine de Saint-Exupéry műve és Rónay György fordítása alapján. A bábokat és díszletet kifundálta, bütykölte és fabrikálta, közben a Szaharát és a B-612-es kisbolygót is megjárta: Molnár Róbert és Szloboda Tibor

A játékot dirigálta: Szloboda Tibor

Előadásunkat az NKA támogatta.